Jan 22 2013

Primeur van het grote samenwerkingsavontuur


De primeur van het grote samenwerkingsavontuur voor teams

Op 18 september 2012  was het zover dat Pontier&vanMoorst, in samenwerking met Corrie en Madeleine Broks, de primeur beleefden van het Grote Samenwerkingsavontuur in de Ploegh te Geertruidenberg.

Het doel van deze dag  voor het team van 10 verpleegkundigen was op een leuke manier met elkaar kennis te maken in een prettige omgeving met het oog op de toekomstige samenwerking in het Hospice Marianahof van Avoord Zorg en Wonen dat 1 oktober haar deuren opent.

Een spannende dag  voor het team omdat dit pas de tweede dag was dat de verpleegkundigen als team bij elkaar waren en elkaar dus nog nauwelijks kenden. De leidraad van deze dag was op een speelse manier van en met elkaar leren aan de hand van de communicatiestijlen van de DISC.

Allerlei actieve opdrachten hebben de deelnemers in 2 teams uitgevoerd waarbij ze de succesfactoren van geïnspireerd samenwerken (gebaseerd op het karrenwiel van Martijn Vroemen) konden verdienen. Variërend van een creatieve bouwopdracht tot een theatrale improvisatieoefening,  het houden van een interview met de trainingsacteurs om te om ontdekken hoe communicatiestijlen werken met diverse reflectiemomenten door de dag heen.

Zo kregen de teamleden inzicht in elkaars persoonlijke communicatiestijl en werd er al snel feedback naar elkaar gegeven; “goh jij hebt veel geel in je want je bent in voor een grapje en het moet ook vooral gezellig en leuk zijn”! “Jij bent typisch een rode want je neemt snel het woord” En groen past echt bij jou want je bent echt een teamplayer en die  blauwe herken ik ook wel in jou omdat je heel nauwkeurig en precies bent’! Ook leerden ze wat de aspecten zijn voor succesvolle samenwerking. Paula en Natasja bewaakten het proces gedurende de hele dag en gaven de teams positief, kritische feedback. En met zulke professionele trainingsacteurs  als Corrie en Madeleine Broks wordt er op zo’n dag veel geleerd en ook veel gelachen!

Wat een warm en professioneel team verpleegkundigen.
Succes verzekerd voor de Hospice Avoord Zorg en Wonen!