Jul 01 2013

Thealeren: ‘Out of the box’


Terugblik op vrijdag 14 juni 2013 ‘Thealeren’

Vrijdag 14 juni 2013 stond in het teken van ‘Thealeren’. Klinkt erg ‘out of the box’, dat wel. Maar niemand van de aanwezigen weet precies wat hem/haar te wachten staat. Is er daarom misschien slechts één man aanwezig in het gezelschap? Er zijn fantasieën over rollenspelen. De zenuwen daarover eten we smakelijk weg met een puntje van de heerlijke appeltaart die ons opwacht. Wat is de locatie prachtig en wat hebben ze er een gezellige ruimte van gemaakt. De persoonlijke touch van de gastvrouw is in alle details te vinden.

Op de zolder aangekomen ontmoeten we Tonny en Tiny. Zij laten ons zien wat thealeren precies inhoudt. De rollenspelmethode blijft in de kast, tot grote opluchting van menigeen. De trainers Corrie Broks en Madeleine Broks spelen dagelijkse scènes op de werkvloer na en behandelen op deze wijze diverse kwesties die in sociaal opzicht wat kunnen schuren. Thealeren is een leuke manier. Niet spannend, we blijven gewoon op onze stoelen zitten, maar wel actief. We zitten middenin het spel en worden tot nadenken aangezet.

We maken kennis met regietheater en bespreken diverse communicatieniveaus. De dode poes illustreert een en ander heel goed. Je moet erbij geweest zijn om je hier een voorstelling van te kunnen maken.

Corrie en Madeleine gaan verder met de valkuilen van feedback. We behandelen er een flink aantal. Daarna laten ze ons zien hoe je dat wat je écht wilt zeggen, respectvol kan zeggen. “Kale waarheid met het hart” noemen de dames Broks dat.

Vervolgens illustreren ze dat feedback ontvangen ook heel lastig kan zijn. We bespreken een aantal zaken die je kunt doen om het proces te vergemakkelijken. “Ego in de tas” is de aansprekende samenvatting van Corrie en Madeleine.

Na een goed verzorgde lunch nemen we allemaal zo’n mooie tas mee naar huis. Met een opdracht: op momenten zorgvuldig het ego opbergen, dames en heer! Vanaf 14 juni jl. kan dat in het fuchsiarose of limegroen. Tot besluit wensen we jullie een fijne vakantie toe.

Kerngroep Kenniskring HR Zorg

Karin, Frank, Ingrid, Judith, Marja, Sanja, Claudia en Monique