Spiegeltheater

Onze spiegeltheaters worden op maat gemaakt en geven een realistisch beeld van de dagelijkse praktijk van elke werkplek. Met de nodige humor wordt deze werkelijkheid gespeeld. Groots en vermakelijk, maar de inhoud en de boodschap blijven kaarsrecht overeind! Door het grootse spel wordt de kern van waar het om draait snel duidelijk en dat biedt een handvat om de discussie aan te gaan met alle betrokkenen. Voordat wij een spiegel van de werkelijkheid maken, komen we langs! Om mee te lopen, te interviewen en sfeer te proeven. Op deze manier leren we de organisatie beter kennen en sluiten nog meer aan bij de praktijk van alle dag. Hieronder staan de bouwstenen van een spiegeltheater. In overleg met de klant kijken we welke bouwstenen waar passen en geven wij zo het gewenste programma vorm. Het spiegeltheater kan desgewenst aangevuld worden met de workshops “Kale waarheid met het hart” en/of “Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is”.

 

Tiny en Tonny: De ouverture

De dialoog wordt geschreven op basis van de verkregen informatie uit de interviews en het meelopen. Tiny en Tonny zijn de kletskousen van elke organisatie. Ze praten op een speelse en laagdrempelige manier met elkaar over allerlei herkenbare dingen die spelen in het werkveld. Het dialoog biedt een mooi handvat voor een discussie met elkaar. De dames schuwen geen gevoeligheden: alles komt ter tafel. Het spel is speels, de inhoud serieus. De deelnemers worden eerst geïnformeerd over Tiny en Tonny, alvorens het spel begint. Zo leggen we uit dat de rollen zwart/wit weggezet worden, om de tegenstellingen die er zijn helder in beeld te brengen. Zo ligt vanaf de start de kern al op tafel! Na deze scène gaan wij met het publiek in discussie over de diverse onderwerpen die Tiny en Tonny over het voetlicht hebben gebracht.


Regietheater

Wees de regisseur in situaties uit de dagelijkse praktijk, die u al lang wilt veranderen. Wij spelen een op maat gemaakte scène die volledig aansluit op zaken die spelen binnen het werkveld. De scène wordt in een foute versie helemaal uitgespeeld.
De missers liggen er dik bovenop, als uitdaging voor het publiek. Vervolgens spelen wij de scène nogmaals, maar dan zijn de deelnemers aan zet! Door STOP te roepen en vervolgens aan te geven wat zij wel willen zien of horen (zo concreet mogelijk), volgen wij de aanwijzingen letterlijk op. Dit gaat door tot er een wenselijke situatie ontstaan is.


Snapshots

Wij spelen een aantal korte, flitsende situaties uit de dagelijkse praktijk die tot de verbeelding spreken. Binnen deze vorm kunnen we veel voorbeelden kwijt die snel en doeltreffend achter elkaar gespeeld worden. Na elk snapshot volgt een vraag, die beantwoord wordt in tweetallen. De antwoorden worden plenair nabesproken.