Corrie en Madeleine Broks

“Corrie en Madeleine zijn theaterdier in hart en nieren.”

 

Corrie Broks (rechts) is, samen met haar dochter Madeleine eigenaar van Acteer en Trainingsbureau Corrie Broks en Co. Na een loopbaan in de gezondheidszorg, volgde zij de toneelopleiding van Antwerpen en vanaf dat moment was spelen niet meer uit haar leven weg te denken.

Het bureau bestaat inmiddels 25 jaar. Gedurende deze jaren is met passie en heel veel liefde voor het vak en mensen, een bloeiend bedrijf ontstaan.

Madeleine Broks (links) studeerde pedagogiek. Zij volgde, als kind, gedurende 7 jaar dramalessen bij haar moeder. Acteren is haar met de paplepel ingegoten. Nu treedt zij in de voetsporen van Corrie. Haar ervaring als docent neemt zij mee.

Als ‘levend lesmateriaal’ vinden wij het steeds weer een voorrecht om alle mensen die aan ons voorbij komen, op weg te helpen naar duidelijke en eerlijke communicatie. Madeleine en Corrie.

Ik wil ‘thealeren’ omdat de spiegel die voorgehouden wordt middels spel een directe confrontatie is en daarmee een concreet handvat geboden wordt om eigen gedrag te veranderen.”

 

 

Ik wil ‘thealeren’ om het onbewuste, bewust te maken. Theater is een middel om mensen te laten ervaren wat het effect is van gedrag. Alles kan uitgeprobeerd worden en binnen de fictieve situatie is alles mogelijk. Niet teveel praten, niet teveel theorie, maar gewoon doen!”